Nastavak suradnje s Monakom

Radni posjet izaslanstva Kneževine Monako Dubrovniku 18. i 19. svibnja 2010.

Gđa Sophie Robin, koordinatorica programa pri Odjelu za međunarodnu suradnju Kneževine Monako i g. Richard Seren, pejsažist iz Monaka boravili su u Dubrovniku u radnom posjetu i susreli se s predstavnicima Grada Dubrovnika i institucija uključenih u projekt suradnje s Monakom:

Gđa Jelena Lončarić, pročelnica U.O. za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša
Gđa Biserka Simatović, stručni savjetnik za međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika
G. Mario Petrušić, ravnatelj JU Rezervat Lokrum
Gđa Dubravka Zvrko, predsjednica Francuske alijanse Dubrovnik
Gđa Katja Dolina, JU Rezervat Lokrum i u ime dr. Nenada Jasprice, direktora Instituta za more i priobalje
Gđa Marijana Ucović, Konzervatorski odjel u Dubrovniku

Projekt LOKRUM – nastavak

Tijekom obilaska Lokruma 18.5.2010, razmatrana je mogućnost uređenja prilaza Botaničkom vrtu i premještanja staklenika na novu lokaciju istočno od postojećeg, budući da stari staklenik više ne udovoljava uvjetima uzgoja i razmnožavanja sukulenata.

Dogovoreno je da će se poduzeti nužne radnje za izradu dokumentacije i dobivanje dozvola za ta dva pilot projekta. Kneževina Monako osigurat će određena sredstva tijekom dvije godine, koliko se predviđa za realizaciju projekata.

Projekt suradnje Gimnazija Dubrovnik i Monako – prijedlog

Gđa Sophie Robin i gđa Dubravka Zvrko posjetile su Gimnaziju Dubrovnik 19.5.2010. i susrele se s profesorima Jadrankom Bagarić, Pavicom Belošom i Jozom Serdarevićem.
Razgovaralo se o projektima razmjene učenika i zajedničkom radu na temama koje će naknadno usuglasiti profesori dviju gimnazija.