Prvo kulinarsko natjecanje
U sklopu Dana Europe, Gil’s Cuisine & Pop Lounge i Francuska Alijansa Dubrovnik u suradnji s Turističkom i ugostiteljskom školom Dubrovnik organizirali su prvo kulinarsko natjecanje za učenike Ugostiteljske škole u Dubrovniku.
Natjecanje je održano u Ugostiteljskoj školi Dubrovnik, 07. svibnja 2010. od 7 do 13 sati. Članovi ocjenjivačkog suda, najprestižniji domaći i strani kulinarski stručnjaci te gradski uglednici različitih profila odlučili su o pobjedniku.
U 15.30 istog dana održana je završna ceremonija dodjele nagrada u Gil’s Cuisine & Pop Lounge-u, uz domjenak i prigodni program.
Cilj projekta je promocija kulinarstva i motiviranje učenika za odabir te struke.
Popis glavnih sudaca:
1. Steven Pieters – Kempinski Hotel Adriatic
2. Tomislav Gretić – Hotel Monte Mulini
3. Jeffrey Vella – The Regent Esplanade
4. Denis Zembo – Restaurant Le Mandrać
5. Stephan Macchi
6. Benjamin Mayissian – Gil’s Cuisine & Pop Lounge
Uz glavne suce koji su pratili sve faze pripreme jela, širi ocjenjivački sud od još 12 sudaca sudjelovao je u degustaciji i ocjenjivanju jela.
Svi sudionici natjecanja dobili su pehare i druge vrijedne nagrade koje su osigurali sponzori.
Konačni poredak je sljedeći:
1. Hrvoje Stjepović
2. Tomislav Gustin
3. Ivan Marčec
4. Marija Bautović
5. Dario Josip Ćuže
6. Tomislav Zelić
Slikao: Željko Tutnjević