U sklopu Frankofonije otvorena izložba slika Lili Gluić

U gradskoj knjižnici, u utorak 15.ožujka 2011. otvorena je izložba slika autorice Lili Gluić pod nazivom „Splićanka u Parizu“. Izložba je otvorena u sklopu programa ovogodišnje Frankofonije. Izložbu je otvorila Dubravka Zvrko, predsjednica Francuske alijanse Dubrovnik.

Dani Frankofonije započeli su već 3. ožujka no pozornost je skrenuta upravo na otvorenje izložbe splitske umjetnice koja je pokazala svoje slike pejzaža u tehnikama ulja i akvarela. Slike su prikaz Pariza zaustavljenog u vremenu. Kao dio programa Frankofonije su i francuske igraonice u vrtiću Palčica.

-Ove smo godine inzistirali i potrudili se da se i u osnovnoj školi otvori mogućnost radionica, tako da djeca koja su učila u vrtiću mogu odmah dalje nastaviti i u prvom osnovne. To nam je veliki uspjeh – kazala je Zvrko.

Kao druge bitne uspjehe za Francusku alijansu Dubrovnik navodi kulinarsko natjecanje u suradnji s restoranom Gil’s te s Ugostiteljskom školom Dubrovnik dok je još prošle godine započeta izdavačka djelatnost.

Pod programom Frankofonije 21. ožujka održat će se i promocija slikovnice „Ruđer Bošković“ u Kazalištu Marina Držića, potom 22. ožujka projekt prezentacije gradova-prijatelja Dubrovnika od kojih će prvi biti predstavljen Rueil-Malmaison. Francuske igraonice u vrtiću Palčica održat će se 23. i 28. ožujka a program Frankofonije završava 4. travnja sa skupštionom Francuske alijanse Dubrovnik te dodjelom diploma polaznicima tečaja u gradskoj knjižnici.

Zahvale sponzorima:
Gil’s Cuisine & Pop Lounge
Dubrovnik Sati
Dubrovačke knjižnice
Hotel Valamar Lacroma